header_banner

Levering

 

 1. Levering eist van de koper dat hij zijn plichten op tijd en behoorlijk nakomt. Niet-nakoming van verbintenissen blijft voorbehouden.
 2. Door de verkoper in het vooruitzicht gestelde termijnen voor leveringen en prestaties zijn slechts benaderend , tenzij uitdrukkelijk een vaste termijn wordt toegezegd of afgesproken. Voor zover de verzending werd afgesproken hebben levertermijnen steeds betrekking op het tijdstip van overdracht aan de vervoerder, de vrachtvoerder of andere derde aan wie de transportopdracht is verstrekt.
  De verkoper heeft geen recht op deellevering mits:
  • de deellevering voor de koper bruikbaar is in het kader van het overeengekomen doeleinde,
  • de levering van de overige bestelde goederen is gegarandeerd en
  • voor de koper hierdoor geen aanzienlijke extra inspanning of kosten ontstaan (tenzij de verkoper verklaart met de overname van deze kosten akkoord te gaan).
  Restantleveringen gebeuren binnen het kader van de algemene gang van zaken van de verkoper op korte termijn.
 3. Wordt na sluiting van de overeenkomst herkenbaar dat de aanspraak van de verkoper op de koopprijs op grond van gebrekkige draagkracht van de koper is bedreigd (bijvoorbeeld door faillissementsaanvraag) heeft de verkoper volgens de wettelijke voorschriften omtrent prestatieweigering en – indien van toepassing na termijnstelling - het recht om zich uit de overeenkomst terug te trekken (§ 321 BGB [Duits Burgerlijk Wetboek]). De wettelijke voorschriften omtrent de misbaarheid van termijnstelling blijven onaangetast. 
[profiler]
Memory usage: real: 14680064, emalloc: 14367752
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem